BLOGI

Puheenjohtajalta 2022:

Teemme historiaa

Olemme viime vuosina tiivistäneet yhteistyötä muiden keksintöalan toimijoiden kanssa ja se on kantanut hedelmää. Hallituksemme aktiiveja on myös muiden keksijäalan toimijoiden hallituksissa. Perustaja-jäsenemme Maila Hakala jatkaa toimintaa Suomalaisten keksijöiden tukiyhdistys, SKTY ry’ssä, jossa myös varajäsenenä toimii Quin pj Eija Pessinen. Lisäksi hallituksemme jäsen Siru Hannula on sekä SKTY’ssä että Keksintösäätiön hallituksessa.

Erityisesti iloitsemme isosta askeleesta valtion hallintoon, jossa saimme yhden edustajan Kansallisen aineettomien oikeuksien strategian seurantaryhmään (TEM). Edustajanamme seurantaryhmässä tullee olemaan Siru Hannula, jolla jo ennestään on mandaatti molemmissa keksijäyhdistyksissä ja Keksintö-säätiössä. Toivomme voivamme vaikuttaa laajasti itsenäisen keksijän mahdollisuuksiin menestyä Suomessa ja ulkomailla. Tähän mennessä itsenäisten keksijäin ääni ei ole kuulunut lainkaan valtakunnallisessa IP-strategiatyössä.

Hallituksen varapuheenjohtaja Asta Raami on väitellyt intuitiosta ja kirjoittanut useita intuitiokirjoja (suosittelen, saat uusia näkökulmia miten keksintö syntyy – hän on haastatellut kymmeniä keksijöitä). Intuitiokouluttajana hän on valmentanut yhtiöitä intuitionäkökulmaan. Hän sai erään suuryrityksen ottamaan itsenäinen keksijä ratkaisemaan yhtiön vuosikymmenien tuotekehityspulmaa. Keksijä löysi toimivan ratkaisun kahdessa tunnissa (!!!) ja nyt ollaan tekemässä prototyyppiä. Kerrassaan mahtava uutinen!

Ikioma Mailamme on kutsuttu kirjoittamaan kirjaa European Women Innovator and Inventor’s Network’n perustamisesta ja sen historiasta. Lontoossa häntä odottavat Dr Bola Olabisin (FRSA) lisäksi verkostomme Islannin ja Eestin naiskeksijäyhdistysten puheenjohtajat Elinora Sigurdardottir ja Anne-Mari Rannamäe. Ilman näiden upeiden naisten panostusta, organisaatiota nimeltä EUWIIN (myöhemmin EIWIIN + myöhemmin GWIIN) ei olisi koskaan perustettu. Englannin kuningatar Elisabeth II on kutsunut Bolan Yhdistyneiden Kuningaskuntien Fellowship -verkostoon.

Yhdistyksemme edistää Suomessa asuvien naiskeksijöiden mahdollisuuksia saada kansainvälistä tunnustusta keksinnö(i)stään ja sen myötä saamaan myös suomalaisten sijoittajien ja median kiinnostusta innovaatioonsa. Tämä työ jatkuu, oli koronaa tai ei.

Suurkiitos yhteistyöstä Suomalaisen Naisliiton Helsingin ja Hämeenlinnan yhdistyksien ja Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK’n kanssa toteutuneesta Kansainvälisen Naistenpäivän Menestystä Innovaatioilla -webinaarista. Kiitokset Merja Talkamo, Ritva Karinsalo, Maija Kauppinen ja Annukka Pakarinen.

Jos kiinnostut kilpailemaan innovaatiostasi kansainvälisesti, ota meihin yhteyttä. Me annamme painavan suosituksen, autamme tarvittaessa hakemuksen tekemisessä (englanniksi) ja opastamme kilpailemaan ja esiintymään kansainvälisissä kisoissa. Nostamme uusia keksijöitä esille myös Kansainvälisen naistenpäivän tapahtumissamme. Toimimme jäsenmaksutuloilla, joten palvelua saavat vain jäsenmaksunsa maksaneet jäsenemme. QUIN hallitus hyväksyy uudet jäsenet vapaamuotoisesta hakemuksesta – haastattelemme heitä myös ennen hyväksyntää. Henkilöjäsenmaksu 40 €/vuosi ja yrityksille 300 €/vuosi. Yritysjäsenet tervetuloa!

Jäsentemme mentorointia toteutamme mentoriryhmän aikataulujen puitteissa. Kerralla ryhmämentoroimme vain kahta naiskeksijää, jotta meidän konkareiden kokemus ja verkostot parhaiten auttaisivat laajasti niin bisneksen, hallinnoinnin kuin tuotekehityksen ja suojauksen teemoissa.

Meidät tavoittaa parhaiten quinfinland@gmail.com sähköpostin kautta.

Iloista kesää kaikille Ihanille Naisille ja Miehillekin!

Eija Pessinen, Quin-Suomi ry puheenjohtaja

Puheenjohtajalta 2021:

Syntymästämme 20 vuotta

On syytä olla ylpeä, että Suomi on edelläkävijä keksijänaisten verkottumiseen ja yhdistystoimintaan ja että Quin-Suomi ry on jo 20-vuotias!

Tästä saamme kiittää alamme gurua, Maila Hakalaa, joka on jo yli 30 vuoden ajan edistänyt maassamme naiskeksijöiden asiaa – ja sitä ennen kymmenen vuotta kaikkien keksijöiden asemaa. Hän on vuosien ajan ollut näköalapaikalla myös kansainvälisessä keksijäjärjestössä IFIAssa (International Federation of Inventors’ Associations). 

Ilman Mailaa myöskään Quin-Suomi ry’tä ei olisi. Hän toimi moottorina ja perustajajäsenenä syksyllä 2001 ”Quinnliga Upfinnare i Norden” eli QUIN-Suomi ry yhdistyksen perustamisessa. Hän solmi kansainväliset kontaktimme ja on edistänyt yhteistyötä myös Lontoossa päätoimipaikkanaan pitävää ja kansainvälisesti tunnustettua ja kuningattaren aateloimaa, Dr Bola Olabisi’n, eurooppalaisen naiskeksijäverkoston (EUWIIN–> EIWIIN) perustamista, josta nykyään käytetään nimitystä GWIIN (Global Innovator’s and Inventor’s Network)

Ansioistaan Maila Hakala ja Viron sisarjärjestömme johtaja Anne-Mari Rannamäe saivat ainutlaatuisen kultaisen kunniapalkinnon (Bari, Italia 2016). Teemme siis yhteistyötä Islannin KVENN (Icelandic Women Inventors and Innovators Network) ja Ruosin KUIS (Kvinnliga uppfinnare i Sverige) sekä Viron Quin-Estonia mtü’n kanssa. Viimeistä Maila Hakala on auttanut perustamaan. 

Yhteistyömme on 2020-2021 koronasta huolimatta toiminut. QUIN-Suomi .yhdistyksemme on päässyt kaksikymppiseksi, joten juhlimme sitä alan vaikuttajien kanssa 17.11.2021. Yhdistyksemme varapuheenjohtaja Asta Raami pääsi myös puhumaan intuitiotutkimuksistaan Puoli Seitsemän -ohjelmaan 19.11.21, johon tässä linkki: https://areena.yle.fi/1-50688787?autoplay=true

Iloista loppuvuotta kiinnostuneille ja rattoisaa uuden vuoden alkua!

Innovatiivisin terveisin

Eija Pessinen, hallituksen puheenjohtaja