Blogi

On syytä olla ylpeä, että Suomi on edelläkävijä keksijänaisten verkottumiseen ja yhdistystoimintaan ja että Quin-Suomi ry on jo 20-vuotias!

Tästä saamme kiittää alamme gurua, Maila Hakalaa, joka on jo yli 30 vuoden ajan edistänyt maassamme naiskeksijöiden asiaa – ja sitä ennen kymmenen vuotta kaikkien keksijöiden asemaa. Hän on vuosien ajan ollut näköalapaikalla myös kansainvälisessä keksijäjärjestössä IFIAssa (International Federation of Inventors’ Associations). 

Ilman Mailaa myöskään Quin-Suomi ry’tä ei olisi. Hän toimi moottorina ja perustajajäsenenä syksyllä 2001 ”Quinnliga Upfinnare i Norden” eli QUIN-Suomi ry yhdistyksen perustamisessa. Hän solmi kansainväliset kontaktimme ja on edistänyt yhteistyötä myös Lontoossa päätoimipaikkanaan pitävää ja kansainvälisesti tunnustettua ja kuningattaren aateloimaa, Dr Bola Olabisi’n, eurooppalaisen naiskeksijäverkoston (EUWIIN–> EIWIIN) perustamista, josta nykyään käytetään nimitystä GWIIN (Global Innovator’s and Inventor’s Network)

Ansioistaan Maila Hakala ja Viron sisarjärjestömme johtaja Anne-Mari Rannamäe saivat ainutlaatuisen kultaisen kunniapalkinnon (Bari, Italia 2016). Teemme siis yhteistyötä Islannin KVENN (Icelandic Women Inventors and Innovators Network) ja Ruosin KUIS (Kvinnliga uppfinnare i Sverige) sekä Viron Quin-Estonia mtü’n kanssa. Viimeistä Maila Hakala on auttanut perustamaan. 

Yhteistyömme on 2020-2021 koronasta huolimatta toiminut. QUIN-Suomi .yhdistyksemme on päässyt kaksikymppiseksi, joten juhlimme sitä alan vaikuttajien kanssa 17.11.2021. Yhdistyksemme varapuheenjohtaja Asta Raami pääsi myös puhumaan intuitiotutkimuksistaan Puoli Seitsemän -ohjelmaan 19.11.21, johon tässä linkki: https://areena.yle.fi/1-50688787?autoplay=true

Iloista loppuvuotta kiinnostuneille ja rattoisaa uuden vuoden alkua!

Innovatiivisin terveisin

Eija Pessinen, hallituksen puheenjohtaja