MENTOROINTI

QUIN-Suomi ry auttaa ensikeksijöitä navigoimaan keksintötoiminnan tuntemattomilla vesillä

Kokeneiden keksijöiden neuvoilla tarjoamalla hyödyllisiä kontakteja auttamalla kansainvälistymisessä pohjoismaisten ja eurooppalaisten verkostojen yhteistyöllä tarjoamalla luottamuksellista sisarellista vertaistukea tutkii, kokoaa ja levittää tietoa innovatiivisten naisten saavutuksista

Jokainen meistä Quin-Suomi ry’ssä on kulkenut samaa polkua kuin minkä nyt aloitat. Vanha totuus pätee; Pyörää ei kannata keksiä uudelleen. Niinpä voimme auttaa ensikeksijää välttämään turhat karikot keksimisen kivikkoisella polulla.

Saatat olla epäuskoinen: Olenko todella keksijä? Me voimme auttaa sinua ymmärtämään miten asiasta saisit selvyyden, miten hankkia rahoitusta ja miten pystyt vaikenemaan, jotta keksintö todella pysyy salaisena kunnes innovaatio ja tuleva yrityksesi on riittävän pitkällä julkistettavaksi.

Mentorointi toteutetaan virallisesti. Siitä tehdään sopimus, jotta keksijä (aktori) rohkenee puhua vapaasti omista haasteistaan. Mentoroija antaa ohjeita, muttei pakota toimimaan tietyllä tavalla. Hän ei ole tietotekniikan erityisasiantuntija. Aktori voi tietää enemmän tekniikasta, mutta mentori opastaa ja neuvoo turvallisia navigointireittejä kivisellä keksijän polulla. Mentori saattaa ehkäistä aktoria tekemästä esimerkiksi patentti- ja tietosuojaan liittyviä mokia.

Quin Suomi ry mentorit Suomessa ja Virossa

Haemme parhaillamme rahoitusta tälle toiminnalle, jonka pitää olla maksutonta molemmille, sekä aktorille että mentorille.

Maila Hakalan haastattelu Keksintöjen Viikolla 4.10.2019